top of page
Cultureel: historiek

2023, 13 mei

Concert van de Confrérie van O.L.V. van de Potterie. Het concert “Muzikale poëzie van de 18e tot de 20ste eeuw” met het KOOR, THE SAMFORD UNIVERSITY A CAPELLA CHOIR ALABAMA USA met dirigent Philip Copeland.

De Confrérie van OLV van de Potterie is bijzonder trots dat zij dit bijzondere concert konden aanbieden. Als verplicht onderdeel van hun deelname aan het internationaal koorfestival Cantarode in Kerkrade/Nederland zocht dit koor een plaats voor een éénmalig concert in België. Een unieke kans om hen te beluisteren in onze prachtige kerk.

 

Historiek. Het Samford University A Capella Choir werd opgericht in 1939. De afgelopen 9 jaar waren de campusuitvoeringen van het koor gecentreerd rond een maandelijkse dienst, een aanbiddingsevenement dat formeel de heilige ruimtes van de universiteit en de christelijke missie combineert. Ze zijn frequente deelnemers aan internationale koorwedstrijden. Het koor vierde onlangs haar 80-jarig bestaan.

 

Dirigent. Philip L. Copeland, professor in de muziek. Is reeds 11 jaar directeur kooractiviteiten aan de Samford University. Hij is ook dirigent van het Alabama Symphony Orchestra Chorus en van het koor in de St. Luke's Episcopal Church . Koren onder zijn leiding wonnen reeds verschillende prijzen zowel in nationale als internationale competities.

Sonja Callens, PR & Marketing confrater

bottom of page